nieuws

Uitbater horecazaken HMSHost groeit flink door

Horeca 3003

HMSHost International, exploitant van horecalocaties op onder meer Schiphol, is afgelopen jaar flink gegroeid. Niet alleen in Nederland gingen de opbrengsten omhoog, ook Azië vormde een belangrijke groeimotor voor het bedrijf.

Uitbater horecazaken HMSHost groeit flink door

HMSHost heeft inmiddels acht horecalocaties op Beijing International Airport. Ook zet het bedrijf in op vestigingen in grote winkelcentra in China, en zaken in bijvoorbeeld India en Vietnam. De wereldwijde concernomzet dikte vorig jaar met 19 procent aan tot 512 miljoen euro. Er zijn geen winst- of verliescijfers gemeld.

Starbucks en Burger King

In Nederland zit HMSHost onder meer achter filialen van franchiseformules als Starbucks en Burger King. Hier stegen de opbrengsten met ruim 21 procent tot 212 miljoen euro. Op Schiphol telt HMSHost wel tachtig horecalocaties. Het bedrijf heeft ook formules op zeventien Nederlandse stations, plus vier vestigingen op Rotterdam The Hague Airport, zeven locaties in de Designer Outlet Roermond en drie tenten in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht.

Pret a Manger

Starbucks, HMSHost

Starbucks, HMSHost

Ook in de eerste maanden van dit jaar zat de omzet in de lift bij HMSHost. In Utrecht opende het bedrijf bijvoorbeeld zijn eerste vestiging van het Britse sandwichconcern Pret A Manger. Daarnaast werd op de E-pier van Schiphol samen met Deliveroo een maaltijdbezorgservice gestart voor reizigers die zitten te wachten bij de gate.

Misset Horeca Top 2018

HMSHost is onderdeel van het Italiaanse beursgenoteerde bedrijf Autogrill. Het concern is naar eigen zeggen wereldmarktleider in eten en drinken voor reizigers. Het bedrijf staat op nummer 9 van de Misset Horeca Top 2018. Met 21 locaties een omzet behalen van 203,4 miljoen, lijkt onmogelijk. En dat is het eigenlijk ook. HMSHost exploiteert namelijk veel meer outlets, maar Schiphol telt als één locatie (met 90+ outlets) en dat geldt ook voor Rotterdam The Hague Airport.

Tel daar zeventien stations bij op (Burger King en La Place) en twee winkelcentra (Designer Outlet Roermond en de Stadskamer van Hoog Catharijne in Utrecht) en je hebt 21 locaties, maar een veelvoud daarvan in outlets. In Utrecht zijn inmiddels de eerste drie concepten geopend. HMSHost haalde het Britse sandwichconcern Pret A Manger naar Nederland. Het voorwerk gebeurde in 2017, de deuren gingen in maart 2018 open. Op Station Utrecht Centraal. De keten richt zich met name op natuurlijke producten.