nieuws

Ron Blaauw ook huisadviseur van tweede Bistrobar in Nijmegen

Restaurant 2397

In januari 2016 verbond Ron Blaauw voor het eerst zijn naam als huisadviseur aan een restaurant in het oosten van het land: Bistrobar Berlin in Nijmegen. Medio 2018 opent een tweede Bistrobar aan de Nijmeegse Handelskade. Wederom met Blaauw als huisadviseur.

Ron Blaauw ook huisadviseur van tweede Bistrobar in Nijmegen

Ondernemers Frank Goossens en Thijs van Gastel kozen voor het spraakmakende pand ‘De Lunet’. Gelegen op de kop van de nieuw gerealiseerde Handelskade, met een unieke ligging aan het water én een opkomende wijk eromheen. Het pand werd onlangs genomineerd voor de Nijmeegse architectuurprijs. Ook Ron Blaauw was direct onder de indruk: ‘Ik heb geen moment getwijfeld. De combinatie van bewezen ondernemerschap en de prachtige locatie maakten mij direct enthousiast.’ Recent overhandigde Arjen Kleijer namens gebiedsontwikkelaar BPD de sleutel aan de ondernemers Thijs van Gastel en Frank Goossens en formaliseerden zij ook de nieuwe samenwerking met Ron Blaauw.

Bistrobar…

De naam houden de ondernemers en Blaauw nog even geheim, net als de keuken, maar deze zal wederom een duidelijke signatuur krijgen van de Amsterdamse chef. Het bistrobarconcept blijft onveranderd: voor een goede prijs smaakvol en uitdagend eten. De menukaart bestaat uit gerechten die ieder voor 10 euro per gerecht te bestellen zijn.

Crowdfunding

Mensen kunnen via crowdfunding culinair aandeelhouder worden van het bistrobarproje, zowel van de nieuwe Bistrobar én Bistrobar Berlin.

Ron Blaauw als culinair adviseur

De cv. van Ron Blaauw als culinair adviseur is de afgelopen jaren flink gegroeid. Bistrobar Berlin in Nijmegen opende op 15 januari 2016 de deuren met Ron Blaauw als huisadviseur. Ondernemers Thijs van Gastel en Frank Goossens staan daar aan het roer. Tevens verbond de topkok zich aan Pasta e BastaBistrobar XO, aan Bridges in hotel The Grand in Amsterdam en Central Park in Voorburg.

Gastrobars

Ron Blaauw is eigenaar van vier Gastrobars. De topkok begon het concept gastrobar in 2013 nadat hij de deuren van zijn restaurant Ron Blaauwdichtdeed. ‘Ik heb een keuze gemaakt om veel meer vanuit mijn hart te gaan werken’, zegt hij eerder tegenover Misset Horeca. ‘Wilde gewoon weer lekker gaan koken. Ik wilde een restaurant hebben, waar ik zelf graag eet. Een restaurant waar je als je tonijn bestelt, alleen tonijn krijgt en niet 21 bereidingen van komkommer ernaast.’ Zijn concept wint aan populariteit. De gastrobar wordt gekopieerd. ‘Dat vind ik eigenlijk het grootste compliment.’

Reageer op dit artikel