nieuws

Bridges* heropent na verbouwing als twee nieuwe concepten

Restaurant 1379

Sterrestaurant Bridges in het Amsterdamse hotel Sofitel Legend The Grand heropent na een flinke verbouwing als twee nieuwe concepten: Bridges Dining en Bridges BarBistro.

Bridges* heropent na verbouwing als twee nieuwe concepten

De restaurants van Sofitel Legend The Grand Amsterdam hebben een grondige renovatie en een totale metamorfose ondergaan. Het ‘oude’ restaurant Bridges heropent na een verbouwing van anderhalve maand als twee concepten: Bridges Dining en Bridges BarBistro. In de tijd dat Bridges dicht was, kookten chef Andrès Delpeut en zijn brigade in een pop-up restaurant in het hotel.

Bridges Dining maakt dineren op Michelin-sterrenniveau toegankelijk dankzij een ontspannen Amsterdamse sfeer. Het Bridges BarBistro-concept biedt de mogelijkheid om de hele dag te genieten: van een hele avond wining & dining tot een aangeklede borrel en alles daar tussenin.

Middelpunt van de stijlvol vormgegeven restaurants is de grote marmeren bar waar gasten van Bridges Dining van een aperitief kunnen genieten en gasten van Bridges BarBistro hun lunch of diner kunnen laten serveren.

Bridges Dining tilt luxe dineren naar een nieuw niveau. Het menu van Executive Chef Andrès Delpeut, waarin visgerechten nog steeds een prominente rol innemen, kan behalve in het restaurant ook aan de nieuwe Chef’s Table in de keuken of in private dining setting worden genoten. De Chef’s Table biedt ruimte voor zes gasten en bevindt zich middenin de keuken. Grotere groepen tot 12 personen zijn welkom in de private dining room met eigen cocktailstation en uitzicht op de grachten. Wine Director en Misset Horeca’s wijnexpert Lotte Wolf zorgt bij elk gerecht voor de perfecte pairing met de mooiste wijnen.

Het menu van Bridges BarBistro kent invloeden van over de hele wereld. Het menu bestaat niet uit voor-, hoofd- en nagerechten, maar gerechten die naar hartenlust gecombineerd kunnen worden. De wereldinvloeden die in het menu verwerkt zijn, brengen sfeer aan tafel.

Design door Jim Hamilton

Het interieur van het nieuwe Bridges is ontworpen door de gerenommeerde Schotse designer Jim Hamilton, die zich voor Bridges BarBistro heeft laten inspireren door de binnentuin van hotel The Grand. Net als een goed ontworpen tuin, vormt het restaurant een inspirerende omgeving waarin de gast steeds iets nieuws ontdekt, dankzij verborgen ruimtes, gezellige hoeken en weloverwogen details.

De kleuren en het groen uit de tuin komen terug in het interieur, waardoor binnen naadloos overloopt in buiten. In Bridges Dining staan naast het groen van grote planten, zwart- en goudtinten centraal. Samen met twee grote kunstwerken aan weerszijden van het restaurant zorgt dit voor een moderne, luxe uitstraling. Het interieur van Bridges Dining en Bridges BarBistro versterken elkaar, maar bieden tegelijkertijd voldoende privacy.

>>Bekijk hier meer foto’s van het vernieuwde Bridges*

Reageer op dit artikel