nieuws

Visrestaurant Pesca ‘haalt hoogste bedrag ooit op via crowdfunding’

Restaurant 1544

Visrestaurant Pesca in Amsterdam sloot maandagnacht om 00.00 uur haar lopende crowdfunding campagne af. Met succes wist het restaurant €761.046 op te halen, 152% van het beoogde minimumbedrag. Pesca heeft hiermee het record van platform CrowdAboutNow verbroken. Naar eigen zeggen is het ook het eerste restaurant in Nederland dat via crowdfunding ooit zo’n hoog bedrag wist op te halen.

Visrestaurant Pesca ‘haalt hoogste bedrag ooit op via crowdfunding’

Op 17 mei vierde restaurant Pesca, dat recent het nieuws haalde vanwege de jaarlijkse winstdeling met het personeel, het 2-jarig bestaan met een groots evenement in het Vondelpark dat ook de lancering van de nieuwe crowdfunding campagne was. Voorafgaand aan de lancering vestigde Pesca al aandacht op het restaurant door als ludieke actie een haaienvin de grachten in te sturen dat door verschillende media werd opgepakt. Nu 2 maanden later kan Pesca met succes terugkijken op de afgelopen periode. De campagne werd namelijk met 152% van het minimumbedrag afgesloten. Dit houdt in dat het visrestaurant €761.046 heeft opgehaald om de eerste stappen te zetten om de toekomstplannen te kunnen verwezenlijken.

Meerdere Pesca vestigingen

Met de opgehaalde crowdfunding wil Pesca eerst een nieuwe locatie in Amsterdam openen. Ze beschouwen het huidige restaurant als een ‘testcase’ waarin de afgelopen 2 jaar het concept kon worden ge-finetuned. De nieuwe, grotere locatie wordt in die zin gezien als de ‘showcase’, waar het Pesca-concept vanaf het eerste moment moet staan als een huis. Ook wil het restaurant de eerste stappen zetten om een internationaal begrip te worden door een locatie te openen in Berlijn. Het team gelooft dat het concept goed bij bovenstaande stad zal passen en hebben een grote Duitse partner in de arm genomen om dit te kunnen verwezenlijken.

Veilige crowdfunding

Pesca

Visrestaurant Pesca opende in mei 2016 haar deuren aan de Rozengracht 133 te Amsterdam. Initiatiefnemers zijn Jos de Jong en Sven Sallaerts. Het restaurant noemt zich een vistheater waar de beleving centraal staat. Zo zal men een marktkraam aantreffen waar zelf de vis wordt uitgekozen en later bij de keuken wordt opgehaald. Sallaerts en Jos de Jong zijn beiden afgestudeerd aan de Hotel Management School Maastricht en volgde een master aan de universiteit van Barcelona gericht op hospitality.

Lees binnenkort meer over restaurant Pesca in de uitgebreide reportage van het magazine van Misset Horeca die eind augustus verschijnt.

Reageer op dit artikel