nieuws

Ondernemerspaar Breuren Meest Markante Horecaondernemers Midden NL

Restaurant 351

Wieteke en Ed Breuren van Stadshotel Van Rossum zijn in Woerden gekozen tot Meest Markante Horecaondernemers van Midden Nederland. ‘Een inspirerend voorbeeld voor anderen.’

Ondernemerspaar Breuren Meest Markante Horecaondernemers Midden NL

Juryvoorzitter Gerrit Verweij van Het Rechthuis in Mijdrecht: ‘De jury was onder de indruk van dit ondernemersstel. Zij zijn creatief in hun aanpak en lopen voorop als het gaat om duurzaam ondernemen. Dat zie je al als je bij Stadshotel Van Rossum binnenkomt: ze hebben in een oud monumentaal pand een hypermodern horecabedrijf neergezet. Met de meest moderne snufjes op het gebied van energiebesparing en warmte-/kou-regulering in de hotelkamers. Daarnaast hebben ze een boerderij waar zij hun eigen groente telen en vee fokken. En het mooie is, dat de koks niet alleen in de keuken werken, maar ook betrokken zijn bij de boerderij. Kortom: deze horecaondernemers zijn een inspirerend voorbeeld voor anderen.’

Meest Markante-verkiezing

De jury bestond naast juryvoorzitter Gerrit Verweij uit: Bennie de Haan, Erwin Storm, Eric de Kock en Mike Veeneman. Zij bezochten de afgelopen weken de genomineerde bedrijven en ging met de finalisten in gesprek. Op basis daarvan kozen zij Wieteke en Ed Breuren tot winnaar.  Het ondernemerspaar stond met vier andere genomineerde horecaondernemers in de regionale finale: Sietske en Paul Ruiter van MasMik in Benschop; Theo, Timo en René Agterberg van Restaurant de Witte Zwaan en Amis Eten en Drinken in De Bilt; Denis Nijp van Spui76 in Spakenburg en Frouke Stad van Bij Frouke in Doorn.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert elke drie jaar de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. Deze prijs wordt toegekend aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Ondernemers die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn. Op deze manier stimuleert KHN innovatie onder horecaondernemers. De Meest Markant-verkiezing begint bij regionale verkiezingen in veertien regio’s. Uit de veertien winnaars wordt in het najaar van 2019 de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen.

Reageer op dit artikel