nieuws

Syrco Bakker blij met terugkeer in top 10 Lekker 2019

Restaurant 1320

Syrco Bakker keert in 2019 terug in de top 10 van Lekker 500. Hij neemt met restaurant Pure C, eigendom van Sergio Herman, plaats 10 in. Vorig jaar stond Pure C op 12 en in 2017 op 11. ‘Het is een intensieve job en dan is dit wel een highlight voor het team’.

Syrco Bakker blij met terugkeer in top 10 Lekker 2019
Syrco Bakker

Syrco Bakker over Lekker 2019: ‘We vielen natuurlijk een aantal jaren net buiten de top 10. Maar we hebben keihard gewerkt om er terug in te komen. En als dat dan lukt, word je daar blij van. Afgelopen dagen keek ik even in de lijst van 2018 en er staan stuk voor stuk toppers in de hele top 20. Wij hebben ons er met Pure C vrij snel tussengevoegd en daar ben ik trots op. Zeker nu we in de top 10 staan. We hebben onszelf dat wel als doel gesteld, maar als dat dan ook zijn vruchten afwerpt, ben ik trots op het team.’

Over de betekenis van Lekker is Syrco Bakker duidelijk: elke gids is een bepaalde meting. Natuurlijk kun je overal wel iets van zeggen maar een stijging is goed voor je team. Restaurants die gedaald zijn, zou ik ook willen adviseren om er weer met frisse moed tegenaan te gaan. Soms groeit een ander stappen sneller dan jijzelf. 

Pure C in Lekker

2019 10
2018 12
2017 11
2016 10
2015 10
2014 10
2013 23
2012 55
2013 –

Inter Scaldes, Librije en Lindehof

Over de overige verschuivingen is Bakker niet heel erg onder de indruk: Leuk dat Soenil Bahadoer stijgt, van 9 naar 6. Librije en Inter Scaldes wisselen weer van plek. Dat hebben ze vaker gedaan. Het is gewoon zo dat iedereen in de Top 100 er keihard voor werkt. Ik wil daar verder ook geen oordeel over geven. Ik hoop dat de dalers het kunnen omzetten in iets positiefs.

Sergio Herman

Sergio Herman heeft Syrco nog niet persoonlijk gesproken. ‘Hij heeft wel zijn felicitaties overgebracht natuurlijk. In onze groepsapp van het team. We gaan het zeker vieren. Denk niet vandaag want we zijn gesloten. Soms staan we te weinig stil bij succes…’

>> Syrco Bakker schrapt lunches bij Pure C

Lekker 2019

Lekker is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan zo’n vijfhonderd restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top-100. Ieder jaar is te zien welke restaurants plaatsen zijn gestegen of zijn gezakt. Misset Horeca volgt ieder jaar de bekendmaking. Voor Lekker 2019 zijn de ranglijstde nieuwkomersde grootste stijgersde hardste dalersde provincietoppersde kanshebbers en de lijst met verdwenen restaurants uit de Lekker 2019 gepubliceerd.

 


Reageer op dit artikel