nieuws

Erwin Walthaus over Bib Gourmand: ‘Le Garage is bedroefd maar strijdvaardig’

Restaurant 1687

Erwin Walthaus hoort het nieuws van het verlies van de Bib Gourmand 2019 voor Le Garage in Amsterdam van Misset Horeca. Een seconde is het stil en dan herpakt hij zich: Heel vervelend is het. Maar het komt natuurlijk niet als donderslag bij heldere hemel.’

Erwin Walthaus over Bib Gourmand: ‘Le Garage is bedroefd maar strijdvaardig’

Erwin Walthaus van Le Garage gaat verder in op het verlies van de Bib Gourmand voor zijn restaurant: ‘We hebben een roerig jaar achter de rug met een chefswissel. Dan weet je dat Michelin alert is. Stiekem had ik gehoopt dat we het voordeel van de twijfel zouden krijgen, maar Michelin heeft anders besloten. Dat zei zo. Le Garage is bedroefd, maar strijdvaardig. We hebben de Bib eerder verloren en ook weer terug- gekookt.’ In november 2006 raakte Le Garage haar Bib ook kwijt voor 2007.  In de gids van 2012 keerde de Bib Gourmand weer terug bij Le Garage.

Walthaus, eigenaar van Le Garage, zegt het dat team nu weer staat als een huis. ‘Levie Lokollo leidt de keuken en heeft Youri Roos (French Connection) naast zich staan. Samen hebben ze een goed team dat volledig bezet is. Iedereen is ingewerkt. Daarom hebben we het ook nog stil gehouden; het team moest eerst goed staan. Afgelopen jaar hebben we een kleiner menu gedraaid dan gasten van ons gewend waren, omdat het keukenteam niet op orde was maar we bouwen dit nu gewoon weer uit hoor.’

‘Bib weer terug!’

‘We gaan niet bij de pakken neerzitten. We gaan er gewoon weer tegenaan. Nu sta ik ook gewoon een partij voor te bereiden op een modeshow. Vandaar dat ik het nieuws nog niet had gehoord. We zitten echt niet met z’n allen in de put maar we gaan hier gewoon weer gasten tevredenstellen. Volgend jaar kan de Bib gewoon weer terugkomen.’

Het pand van restaurant Le Garage is van Jan Wieger van der Linden. Walthaus is eigenaar van de exploitatie.

‘Kookgek’ Joop Braakhekke en voormalig eigenaar van Le Garage overleed donderdag 8 december 2016 op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

 


 

Reageer op dit artikel