nieuws

Vier nieuwe Nederlandse chefs in lijst The Best Chef Awards

Restaurant 9489

The Best Chef Awards vindt op 23 en 24 september plaats in het Spaanse Barcelona. In het selectieproces voor de awards zijn er een aantal nieuwigheden. Zo telt de long list niet langer 300 chefs, maar wordt een afgeslankte Top 100 gepresenteerd. Vier nieuwe Nederlandse chefs staan in de lijst.

Vier nieuwe Nederlandse chefs in lijst The Best Chef Awards

Na Warschau in 2017 en Milaan in 2018, is het dit jaar de beurt aan Barcelona om als gaststad voor The Best Chef Awards op te treden. Op maandag 23 en dinsdag 24 september trekt de organisatie naar de Spaanse stad voor een tweedaags event met als sluitstuk de gala-uitreiking van de The Best Chef Awards 2019.

Afgeslankte Top 100

In het selectieproces voor The Best Chef Awards zijn er een aantal nieuwigheden. Zo telt de long list niet langer 300 chefs, maar wordt een afgeslankte Top 100 gepresenteerd. Daarnaast worden er twee nieuwe categorieën geïntroduceerd. De ‘Legend’-award is de onderscheiding voor de beste chef die een zeer grote impact heeft op de gastronomie van vandaag. De ‘New Entry’-award bekroont de hoogt gerangschikte chef uit de selectie nieuwe kandidaten.’

Nederlandse chefs

Nieuwe Nederlandse chefs in de lijst zijn Jimmy Ophorst (Pru, Phuket), François Geurds (FG restaurant, Rotterdam), Arnout van der Kolk (C., Amsterdam) en Dennis Huwaë (Daalder, Amsterdam).Voor België komt Christophe Hardiquest (Bon-bon, Brussel) bij de selectie.

Cristian Gadau, Creative Director bij The Best Chef Awards, licht toe: ‘Met de Top 100 willen we de stemprocedure helderder en strikter maken. De selectie blijft wel dynamisch door te werken op basis van de input van foodies en horecaprofessionals, zoals chefs, fotografen, sommeliers, enzovoort. Onder impuls van de community zetten we met de ‘Legend’- en ‘New Entry’-categorie de meest gerenommeerde chefs en beloftevolle nieuwkomers in de kijker.”

De volledige lijst met nieuwe namen is hier beschikbaar

Food meets science

‘Food meet science’ is een andere nieuwigheid binnen het eventprogramma van The Best Chef Awards. Tijdens dit symposium, dat plaatsvindt op 23 september, wordt een interdisciplinair project voorgesteld dat voeding en wetenschap samenbrengt in een zoektocht naar wat er werkelijk gebeurt in het brein wanneer we eten, en hoe onze hersenen onze keuzes beïnvloeden. De organisatie belooft een selectie topsprekers naar het congres te halen. De namen en het volledige programma worden binnenkort bekend gemaakt.

Organisatie

Voor de organisatie van het evenement slaan The Best Chef Awards en het Agencia Catalana de Tourisme de handen in elkaar. ‘We zijn verheugd om een prestigieus event als The Best Chef Awards in Barcelona te mogen hosten, tijdens de periode van het ‘La Mercé’-feest. Spanje en Catalonië behoren al langer tot het kruin van de internationale gastronomie, en langs deze weg willen we de rest van de wereld kennis laten maken met deze regio. Voor de community, bezoekers en horecaprofessionals is een inspirerend congres als dit een uitgelezen kans om up-to-date te blijven met de internationale trends in de wereld van de haute cuisine’, aldus Cristian Gadau, Creatief Directeur bij The Best Chef Awards.

 

Reageer op dit artikel