Pand De Loohoeve* voor ruim €1,2 miljoen te koop

Pand De Loohoeve* voor ruim €1,2 miljoen te koop

Marleen en Jeroen Brouwer uit Schoonloo hebben het pand van hun sterrestaurant De Loohoeve te koop staan voor ruim 1,2 miljoen euro.

'De ondernemers zijn tot de conclusie gekomen dat zij hun culinaire ambitie, op een andere locatie, veel kleiner van opzet, verder willen verwezenlijken. Reden om dit bedrijf te verkopen', zo meldt AWHoreca Makelaars op de website. 'Dit bedrijf is één van de mooiere pareltjes in de regio. Het geheel is up to date en goed afgewerkt met een modern interieur. Het hotel beschikt over 12 kamers. Het object leent zich uitstekend voor een ondernemerspaar dat een goed middenklasse bedrijf wil exploiteren. Het pand biedt veel mogelijkheden. Een grote brasserie van 100+ couverts op een betaalbaar niveau is bijvoorbeeld erg geschikt. Een riante bedrijfswoning maakt onderdeel uit van het het geheel', zo luidt de verdere omschrijving in de advertentie.

De vraagprijs voor de roerende zaak en de exploitatie is € 1.250.000,= k.k.. De onroerende zaak omvat drie bedrijfsgebouwen inclusief bedrijfswoning, erf, ondergrond en overige aanhorigheden. De bedrijfsexploitatie omvat de inventaris en bedrijfsinrichting, de handelsnaam en de website.

Verhuizing De Loohoeve

Marleen en Jeroen Brouwer verhuizen hun sterrestaurant De Loohoeve in Schoonloo van Drenthe naar Groningen. Het duo trekt in de Theresiakapel in Hoogkerk. ‘Onze ambitie is en blijft koken op het hoogste niveau. Daar houden we van', vertelde het ondernemersduo eerder aan Misset Horeca. 'Maar nu hebben we ook hotelkamers en dat hebben we eigenlijk nooit geambieerd.’ De verhuizing zal niet eerder plaatsvinden dan 2020. ‘We hebben de gidsen als Michelin, GaultMillau en Lekker op de hoogte gebracht van onze plannen, maar we hopen dat we voor 2020 de vermeldingen – de Michelinster, 16 punten GaultMillau, nummer 83 in de Lekker 500 – met De Loohoeve behouden.'

Jeroen en Marleen Brouwer

‘Hier ondernemen geleerd’

Het paar, dat in december 2018 een Michelinster kreeg voor hun restaurant, wil zich volledig kunnen concentreren op het runnen van alleen een restaurant. Jeroen Brouwer (29): ‘Toen wij in 2015 de kans kregen om De Loohoeve over te nemen hebben we die kans gegrepen. Ik was er als chef in loondienst sinds 2013 en het was altijd al onze droom om een eigen restaurant te hebben. Hier hebben we onze ambities voor een restaurant op topniveau waar kunnen maken en we hebben geleerd om te ondernemen, daar zijn we enorm dankbaar voor.'