Het Wijnhuis Zwolle zet security in op het terras: 'voor de rust'

Het Wijnhuis Zwolle zet security in op het terras: 'voor de rust'

Arjan Broekman, horecaondernemer van Het Wijnhuis in Zwolle, heeft sinds kort een beveiliger voor de deur staan. De securitymedewerker fungeert niet als uitsmijter, maar als gastheer. Hij doet de coronacheck, ontvangt gasten en wijst hen hun plek. 'Dit zorgt voor rust op het terras.'

Dat laat de ondernemer weten tegenover dagblad De Stentor. Broekman legt uit dat het de rust op het terras ten goede komt, omdat steeds vaker groepen - al dan niet beschonken - zich melden vanwege het tekort aan terrassen in de stad.

Stress handhaven 1,5 meter

'En wij hebben een groot terras, ook al heeft Het Wijnhuis een andere doelgroep. Dat geeft onrust, zoals we ook van gasten krijgen te horen, en het geeft ons personeel stress bij het handhaven van de 1,5 meter afstand. Dan haal je de tafels uit elkaar en heb je je rug nog niet gekeerd of zijn ze weer naar elkaar toe getrokken. Het terras werd een rommeltje. Ik ben zuinig op ons vaste publiek, een groep kan overheersend zijn, daar is Het Wijnhuis niet geschikt voor. We willen rust op het terras.' Eerder werden op het terras al een paar jongens geweigerd die duidelijk in de olie waren.

Meerwaarde

Aanvankelijk moest Broekman zowel de manager van Het Wijnhuis, als de beveiliger zelf overtuigen van het nut. Maar nu naar een aantal weken, blijkt iedereen van de meerwaarde overtuigd. Ook gasten reageren volgens Broekman begripvol. 'Het personeel komt meer toe aan gastvrij zijn. Dit verlicht ons team heel erg.'

De beveiliger staat er op vrijdag en zaterdagavond voor de deur.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.