Groningse horecaondernemers slaan handen ineen om medewerkers te behouden

Groningse horecaondernemers slaan handen ineen om medewerkers te behouden

Block & Barrels, The Stockroom, Barrel Wijn en Baxbier slaan de handen ineen om de decembergezelligheid tijdens de lockdown toch bij de mensen thuis te krijgen en om ervoor te zorgen dat personeelsleden hun huur of hypotheek kunnen blijven betalen.

Zolang de lockdown duurt, bezorgen de bedrijven een speciaal samengestelde menu met eten en drinken uit de genoemde horecazaken. De ondernemers willen positief blijven: 'Geen hangende schouders, maar juist de schouders er opnieuw onder'.

Gekort op gezelligheid

Boudewijn Brink, samen met broers Mark en Dave Pretorius eigenaar van Block & Barrels, bracht de ondernemers bij elkaar en verzorgt met zijn personeel de bezorging. 'Ondanks dat iedereen zo langzamerhand wel coronamoe is, wilden we toch weer iets nieuws verzinnen. We zijn ondernemers met vier, nog jonge bedrijven die er iets van willen maken.'

'Iedereen wordt gekort op de gezelligheid. Dus met ons nieuwe bezorgmenu proberen we een klein beetje van onze mooie zaken bij de Groningers thuis te krijgen', aldus Brink.

Combinatie van eten en drinken

Vanaf half december bezorgt Block & Barrels een combinatie van eten en drinken, te bestellen via de onlangs in Groningen gestarte bezorgservice Deliveroo. Op het menu staan een selectie van gerechten van Block & Barrels. Wie zin heeft in een bijpassende cocktail, kan kiezen uit drie bijzondere varianten van cocktailbar The Stockroom. Voor de liefhebbers van bier stelde brouwerij Baxbier een aantal bieren beschikbaar. Voor mensen die liever wijn hebben, selecteerde Barrel Wijnlokaal vijf bij het eten passende wijnen. De in de vorige lockdown succesvolle wijnproeverij van Barrel-eigenaar Martijn Fernhout, inclusief instructievideo, staat ook op de kaart.

Personeel behouden

Voor de horecaondernemers gaat de samenwerking verder dan hun gasten een fijne avond bezorgen. Het is geen verrassing dat de horeca kampt met grote tekorten aan medewerkers. De personeelsbestanden van de vier Groningse horecabedrijven zijn net enigszins hersteld van de vorige lockdown, toen opnieuw een lockdown werd aangekondigd.

'Door ons nieuwe, gecombineerde bezorgmenu proberen we zoveel mogelijk personeelsleden aan het werk te houden, zodat zij hun huur of hypotheek kunnen blijven betalen', vertelt Brink. Zo stappen de werknemers van Block & Barrels zelf op de fiets om bestellingen rond te brengen.