Novotel opent nieuwe evenementenlocatie op plek voormalige binnentuin

Novotel opent nieuwe evenementenlocatie op plek voormalige binnentuin

Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent een nieuwe, 260 m2 grote nieuwe evenementenlocatie: The B House. Deze staat waar voorheen de binnentuin was die onder meer plek bood aan een deel van de 500.000 honingbijen van het hotel.

Zowel de naam van de locatie als de payoff, 'The B-House: where your event creates a buzz', zijn afgeleid van de vroegere gebruikers van de ruimte.

Vorm van een kas

Het idee voor de constructie en look & feel van The B House is afkomstig van Leaf, dat al eerder evenementenlocaties van volop groen voorzag. Architect Mulderblauw en kasbouwer Nobutec ontfermden zich over de verdere vormgeving en uitwerking. The B House, in 2020 al aangekondigd, heeft de vorm van een kas en bestaat uit een constructie van zwart staal met veel ramen en een glazen dak, waarbij vooral een in het oog springende groene achterwand de aandacht trekt.

Groen karakter met duurzaamheid voorop

Het groene karakter van The B House komt niet alleen terug in de uitstraling, maar zeker ook in de keuken en het drankaanbod. Zo staan er bijvoorbeeld eigen gebrouwen honingbier en een circulaire vegetarische oesterzwam bitterbal op de kaart. Verder werkt The B House met Hollands weiderund, vis met een MSC-kwalificatie, biologisch fruit en zoveel mogelijk seizoensgebonden fruit en groentes.

Geschikt voor elk soort evenement

Om ervoor te zorgen dat deze locatie voor elk soort evenement bruikbaar kan zijn, is er geïnvesteerd in hoogwaardige audio- en videomogelijkheden. The B House beschikt onder meer over een LED wall van bijna 15 m2 en een Fohn speakersysteem met een vermogen van 1000W.

Novotel Amsterdam Schiphol Airport  (in 2018 winnaar van de Dutch Hotel Award) beschikt al over 17 ruime vergaderzalen maar ziet door de toevoeging van The B House mogelijkheden in nieuwe markten: ‘De sfeervolle verlichting en groene decoratie zorgen voor een unieke ambiance die ongetwijfeld indruk zal maken tijdens een droombruiloft, diner of car launch. Met The B House is gemeente Haarlemmermeer een officiële trouwlocatie rijker', aldus sales manager Charlotte Booy.

Animatievideo

Om The B House te introduceren bedacht het hotel in samenwerking met creative agency Hotel Heroes een animatievideo, waarin een honingbij de kijker meeneemt op avontuur door het hotel en The B House. Voor het maken van deze video heeft drone racer Jelmer Poelsma gebruik gemaakt van een zelfgebouwde FPV-drone die hij bestuurde met een VR bril. Deze drone was klein genoeg om door de meest krappe doorgangen te vliegen, waardoor de kijker de nieuwe locatie van alle kanten te zien krijgt.

Bekijk de animatievideo hieronder: