Finalisten F&B Professional of the Year 2023 zijn bekend

Finalisten F&B Professional of the Year 2023 zijn bekend

De drie finalisten die kans maken op de titel F&B Professional of the Year 2023 zijn bekend. De jury bezoekt deze drie in hun eigen bedrijf en kiest daarna de winnaar. Die wordt op 7 januari tijdens het Jaargala van AF&BM bekendgemaakt.

Uit tien genomineerden zijn de drie finalisten F&B Professional of the Year 2023 gekozen. Het publiek kon op de tien genomineerden stemmen. Die publieksstemmen telden voor 50 procent mee, de andere 50 procent van de score werd bepaald door de jury. Alle deelnemers stuurden een motivatie, in de vorm van een vlog, presentatie of tekstdocument, waarin ze uitlegden waarom zij of hij door zou moeten naar de finale. Bij gelijke score gaf het juryoordeel de doorslag.

De finalisten F&B Professional of the Year 2023 zijn:

Deze finalisten in de F&B Professional of the Year 2023 worden op 20 december in hun eigen bedrijf bezocht door de jury. Daarbij hebben de deelnemers precies een uur de tijd om de jury te overtuigen waarom zij of hij dé F&B Professional of the Year 2023 is.

De jury bepaalt na afloop van de drie bezoeken de winnaar, waarbij wordt gekeken naar ondernemerschap, creativiteit en hoe de finalist omgaat met collega's. Van belang is daarbij ook wat concreet de bijdrage van de finalist in het succes van het bedrijf is.

Vervolgens wordt op 7 januari tijdens het jaargala van de AF&BM bekend worden gemaakt wie de winnaar van 2021 Mehrsa Ghadiri opvolgt en de winnaar is van de strijd om de titel F&B Professional of the Year 2023.

Mehrsa Ghadiri omringd door de jury. Vlnr: Paul Sprakel, Iris Kranenburg, Demian van der Reijden, Maarten Wessels, Agnes Raggers, Maaike de Reuver en AF&BM voorzitter René Giel. - foto: Cynthia van Dijke
Mehrsa Ghadiri omringd door de jury. Vlnr: Paul Sprakel, Iris Kranenburg, Demian van der Reijden, Maarten Wessels, Agnes Raggers, Maaike de Reuver en AF&BM voorzitter René Giel. - foto: Cynthia van Dijke

Dit zijn de winnaars tot nu toe:

2021 – Mehrsa Ghadiri
2020 – Agnes Raggers
2019 – Lieke Weerdenburg
2018 – Ruth Engels
2017 – Maurice van Rossem
2016 – Eric Andersen
2015 – Bobby van Galen
2014 – Yuri Dries
2013 – Iris den Dekker
2012 – Reint van Rooij
2011 – Suzanne de Zwaan

Vanwege corona was de uitreiking van de winnaar van 2021 pas halverwege het jaar. Daarna is besloten voor 2022 geen nieuwe winnaar te kiezen en voor de F&B Professional of the Year 2023 weer naar de bekendmaking begin januari te gaan.

De jury van de F&B Professional of the Year 2023 bestaat uit:

  • Maarten Wessels – Wessels Trainingen
  • Iris Kranenburg – Entree Magazine
  • Paul Sprakel – Hospitality Management
  • Demian van der Reijden – Misset Horeca
  • Maaike de Reuver – Food Inspiration
  • Agnes Raggers – gastjurylid (de laatste winnaar gaat mee als gastjurylid, alleen woont en werkt Mehrsa Ghadiri monenteel in de VS.)

Over de AF&BM

Al 30 jaar is de AF&BM (Association of Food & Beverage Management) hét netwerk om professionals in het kader van Food & Beverage management verder te ontwikkelen en te inspireren. De AF&BM organiseert inspirerende bijeenkomsten en evenementen op bijzondere locaties door het gehele land.

De vereniging telt ruim honderd leden, twintig partners en diverse netwerkpartners. Jaarlijks organiseren ze vijf themabijeenkomsten met netwerkborrels, een Social event, een partnerdag en het jaargala met de verkiezing van de F&B Professional of the Year 2023.