Mark Visschedijk van Huize Bergen is F&B Professional of the Year 2024 

Mark Visschedijk van Huize Bergen is F&B Professional of the Year 2024 
Vlnr: Paul Sprakel, Demian van der Reijden, Mark Visschedijk, Maarten Wessels, Aukje van Dongen, Maaike de Reuver, Iris Kranenburg. Foto: Cyntia van Dijke

Mark Visschedijk, senior food & beverage manager bij Landgoed Huize Bergen in Vught, is uitgeroepen tot F&B Professional of the Year 2024. Deze jaarlijkse award werd uitgereikt op het jaargala van netwerkvereniging AF&BM.

Zoals elk jaar bezocht de jury van de F&B Professional of the Year 2024 de drie finalisten op één dag, om vervolgens een winnaar aan te wijzen. Die werd op zaterdag 27 januari bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse gala van AF&BM (Association of Food & Beverage Management), een netwerk voor f&b professionals. Daar ging Mark Visschedijk er met de titel vandoor, voor medefinalisten Jelle Postma van restaurant The Lemon Tree in Deventer en Lotte Bloem, eigenaar en gastvrouw van restaurant Odille in Sint Oedenrode.

Postma maakte indruk op de jury met hetgeen hij op jonge leeftijd al bereikt heeft. Hij is een ware professional met tomeloos enthousiasme voor zijn gasten, zijn team en zijn restaurant. Bloem heeft haar droom waargemaakt door haar eigen restaurant te beginnen en heeft dit tot in de puntjes uitgedacht en met finesse en aandacht voor medewerkers neer weten te zetten. Visschedijk heeft binnen de 2,5 jaar waarin hij werkzaam is in Landgoed Huize Bergen een enorme verandering teweeggebracht. Hij ademt gastvrijheid, professionaliteit en enthousiasme voor het vak en daar heeft hij de jury zeker mee omver geblazen.

F&B Professional of the Year 2024: Mark Visschedijk

Mark Visschedijke werkt pas 2,5 jaar bij Landgoed Huize Bergen in Vught, en heeft in die tijd een enorme verandering bij het hotel en conferentielocatie weten te bewerkstelligen. Van jaren waarin er geld bij moest – ook vóór corona al – naar klinkende zwarte cijfers. Hij introduceerde een nieuwe bedrijfscultuur met een meer commerciële manier van denken en werken, zonder de kernwaarden van het bedrijf – wat een sterk ideologische inslag heeft – uit het oog te verliezen. Hij verjongde het team, friste het complex hier en daar op en heeft veel aandacht voor zijn team.  

‘De passie voor zijn vak straalt gewoon van hem af. Hij creëert kansen en ziet nieuwe markten zonder de waarden van het landgoed uit het oog te verliezen', aldus de jury. Aukje van Dongen, voorzitter AF&BM, voegt toe: ‘wij zijn ervan overtuigd dat Mark deze titel met veel trots gaat uitdragen en dat hij een ware ambassadeur voor het vak en onze vereniging zal zijn.’ 

Bekijk hier een impressie van de jurydag:

Video gemaakt door Punk Media/Henk Jan Winkeldermaat

De verkiezing van de F&B Professional of the Year 2024 is de 13e editie van de wedstrijd. Dit zijn de winnaars tot nu toe:

Dit zijn de winnaars tot nu toe:

2024 – Mark Visschedijk
2023 – Naomi Bormans
2022 – geen verkiezing
2021 – Mehrsa Ghadiri
2020 – Agnes Raggers
2019 – Lieke Weerdenburg
2018 – Ruth Engels
2017 – Maurice van Rossem
2016 – Eric Andersen
2015 – Bobby van Galen
2014 – Yuri Dries
2013 – Iris den Dekker
2012 – Reint van Rooij
2011 – Suzanne de Zwaan

Vanwege corona was de uitreiking van de winnaar van 2021 pas halverwege het jaar. Daarna is besloten voor 2022 geen nieuwe winnaar te kiezen en voor de F&B Professional of the Year 2023 weer naar de bekendmaking begin januari te gaan.

De F&B Professional of the Year Award wordt sinds 2011 jaarlijks uitgereikt aan een Food & Beverage professional die uitblinkt in wat hij of zij doet in de hospitalitybranche. Uit ingezonden nominaties wordt eerst een top-10 samengesteld, die met publieksstemmen wordt teruggebracht tot drie finalisten. Deze top drie presenteert zich op de finaledag op hun eigen locatie aan de vakjury waarna deze een winnaar aanwijst.

De jury van de F&B Professional of the Year 2024 bestaat uit:

  • Maarten Wessels – Wessels Trainingen
  • Iris Kranenburg – Entree Magazine
  • Paul Sprakel – Hospitality Management
  • Demian van der Reijden – Misset Horeca
  • Maaike de Reuver – Food Inspiration

Over de AF&BM

Al 30 jaar is de AF&BM (Association of Food & Beverage Management) hét netwerk om professionals in het kader van Food & Beverage management verder te ontwikkelen en te inspireren. De AF&BM organiseert inspirerende bijeenkomsten en evenementen op bijzondere locaties door het gehele land.

De vereniging telt ruim honderd leden, twintig partners en diverse netwerkpartners. Jaarlijks organiseren ze vijf themabijeenkomsten met netwerkborrels, een Social event, een partnerdag en het jaargala met de verkiezing van de F&B Professional of the Year 2024.