nieuws

Zo komt de Terras Top 100 2018 tot stand

Café 299

Een bezoek in ronde 1 door de vakjury voor elk deelnemend terras, de mystery visitors in ronde 2 en meer aandacht voor eten. Dit zijn de meest essentiële veranderingen voor de Terras Top 100 2018 geweest. Uiteraard zijn ook de beoordelingslijsten weer aangescherpt. Al met al kwam de Terras Top 100 2018 als volgt tot stand.

Zo komt de Terras Top 100 2018 tot stand

Ondernemers die willen deelnemen aan de Terras Top 100, kunnen zich inschrijven tussen januari – aftrap op de Horecava – en maart. Iedere deelnemer krijgt vervolgens een anoniem bezoek van een vakjurylid tussen maart en april. Een vakjurylid bezoekt ieder terras minimaal 45 minuten en bestelt altijd iets te eten en te drinken.

De vakjury

Een groep van ruim 30 juryleden vormen de vakjury. Zij beoordelen de terrassen door de ogen van de professional, en hun oordeel weegt dan ook zwaarder mee dan dat van de mystery visitor; 80 procent van de eindscore. De vakjuryleden hebben in het verleden hun sporen verdiend in de horeca als medewerker, ondernemer, journalist of adviseur.

De mystery  visitors

De beste 125 terrassen gaan door naar ronde twee. Hier komen de mystery visitors in actie. Ook die bezoekt anoniem. Als deze bezoeken achter de rug zijn, worden de totaalscores gemaakt; mystery visits tellen voor 20 procent, vakjurybezoek voor 80 procent. De beste 100 blijven over en de top-5 à -6 (afhankelijk van de score) wordt opnieuw

Terras Top 100 Hoofdjury

Onderweg naar weer een bestemming, de Hoofdjury van de Terras Top 100.
Foto: Marcel van Hoorn

bezocht, maar dan door de hoofdjury. Dit bezoek is aangekondigd en duurt een uur.

De hoofdjury

Gedurende dit uur spreekt de hoofdjury met de ondernemer en eventueel bedrijfsleiders over de zaak, het ondernemen en keuzes op het gebied van personeel, het terras, producten en alles wat verder ter tafel komt. Daarnaast wordt een kijkje genomen voor én achter de schermen. Op basis van deze bezoeken bepaalt de hoofdjury de juiste volgorde van de top. Deze wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement bij de winnaar van het jaar ervoor.

Bekijk hier de ranglijst van de Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel