nieuws

Glas van ontwerpcompetitie Libbey voor bartenders in productie

Café 206

Glas van ontwerpcompetitie Libbey voor bartenders in productie

Libbey introduceert The Gats, het glas dat verkozen werd tot winnaar bij de glas ontwerpcompetitie. Bartender Yochen Verbeeck uit België verraste in mei 2018 de jury met zijn verhaal en glasontwerp. Als winnaar is zijn ontwerp nu in productie genomen door Libbey.

Bartender Yochen Verbeeck liet zich voor zijn glas genaamd The Gats inspireren door de gouden Art Deco tijd, maar ook door ‘The Great Gatsby: elegant en met stijlvolle details. Maar ook kwam zijn inspiratie vanuit de vaas die zijn grootmoeder altijd had gevuld met verse bloemen.

Verbeeck zei hier zelf over: ‘Ik bracht de liefde voor mijn familie, kunst én geschiedenis samen in één ontwerp. Ik wilde het simpel houden en het glas voor zich laten spreken.’

Het komende jaar wordt ‘The Gats’ gepromoot op verschillende events over de wereld. Het glas is verkrijgbaar in twee formaten: Rocks en ‘High-ball’. In een doos zitten twaalf glazen.

Over Yochen Verbeeck

Yochen Verbeeck uit Belgie is een bartender bij Cocktails at Nine in Antwerpen. Hij omschrijft zichzelf als een perfectionist met een passie voor cocktails.

Yochen Verbeeck bij de productie van zijn glas

Bij de glas ontwerpcompetitie van glasproducent Libbey krijgen professionals uit de drankenwereld de mogelijkheid om zelf een nieuw glasconcept te bedenken. In twee maanden tijd schreven 367 drankspecialisten uit 56 landen zich in voor de 2e editie van deze Internationale ontwerpwedstrijd. Uit al deze inschrijvingen werden de beste 24 ontwerpen/concepten gekozen die uitgenodigd werden voor de halve finales.

Drie Nederlandse bartenders schopten het tot de halve finale; Ben Lobos, van cocktailbar de Dr. in Rotterdam, Wilson Pires van Tales & Spirits in Amsterdam en Darja Suvorova, werkzaam bij Victoria Hotel in Amsterdam. Uiteindelijke winnaar werd Yochen Verbeeck. De finale van de Glassology Design Contest vond plaats in mei 2018 tijdens de Perfect Serve Bar Show in Amsterdam. Hier moesten zes finalisten hun glasconcept presenteren waarbij het winnende concept nu in productie wordt genomendoor Libbey, om in de hele wereld verkocht te gaan worden.