Trappist Zundert 10 voor het eerst op tap

Trappist Zundert 10 voor het eerst op tap

Trappistenbier Zundert 10 zal vanaf donderdag 31 oktober gelimiteerd op tap verkrijgbaar zijn. De 37 ABT-cafés krijgen een gelimiteerde oplage van het bier op vat, omdat het brouwsel Bier van de Maand november is. Om de unieke gebeurtenis te vieren slaan de broeders van de brouwerij het eerste vat aan bij café De Beyerd in Breda.

Broeders Guido en Christiaan van trappistenbrouwerij De Kievit, zullen donderdag 31 oktober het eerste glas Zundert 10 van het vat tappen.

Om te vieren dat Zundert 10 in november 'Bier van de Maand' zal zijn bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT), wordt het symbolische eerste glas om 19:00 uur geschonken bij café-restaurant De Beyerd in Breda. Het Bier van de Maand zet iedere maand een ander speciaalbier in de schijnwerpers dat niet eerder van de tap verkrijgbaar was.

Voor de maand november hebben de 37 speciaalbiercafés, die lid zijn van het ABT, ieder een zeer gelimiteerde hoeveelheid fusten Zundert 10 Trappist geleverd gekregen.

Over Zundert 10 en De Kievit

Broeder Christiaan kijkt uit naar de gebeurtenis: 'Zundert 8 van het vat is vorig jaar goed ontvangen. We kijken er naar uit om ook ons prijswinnende Zundert 10 van de tap aan te bieden. Maar om zelf het eerste glas te tappen, dat is wel spannend. Het is niet iets wat ik als monnik gewend ben te doen.'

Zundert brouwt nieuwe trappist voor horeca

Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Het trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een licht beige, schuimkraag. Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de twaalf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen.