blog

Groen, groener, groenst: duurzame catering is de standaard

Catering 407

De ene cateraar is nog groener dan de andere. Dat bleek ook tijdens de Dutch Agri Food Week. Op ruim 650 overheidslocaties waar cateraars actief zijn, werden in die week meerdere thema’s centraal gesteld. Lokaal, duurzaam, gezond.

Groen, groener, groenst: duurzame catering is de standaard

Het was volgens commercieel directeur Remco Kokkelink van Eurest een mooie gelegenheid om de bewustwording onder al die tienduizenden dagelijkse lunchgasten toch weer even te versterken. Voedselverspilling verminderen, duurzamere producten aanbieden, minder maar maar beter vlees eten, zijn zaken waar Eurest nadrukkelijk op inzet.

duurzame catering

Friedjof Kempenaar

In Misset Catering belichten we nog meer groene initiatieven. Chef-kok Friedjof Kempenaar gaat nog een stapje verder. Hij heeft met Grand Catering het cateringlabel Vedge by Friedjof Kempenaar opgericht. Het is een concept met alleen maar veganistische gerechten van niveau. Kempenaar bedacht onder meer een uitgebreid en gedurfd vegan menu: een ‘culinaire mindf*ck’ waarbij niets is wat het lijkt.

Plant Power is het nieuwe voedingsconcept van Appèl. Bij deze cateraar staan zeewiersalade, een sandwich met groentespread en bospaddenstoelen en scrambled tofu op de kaart. De cateraar wil door vegetarische en plantaardige voeding te stimuleren, een grote bijdrage leveren aan duurzaamheid.

Catering Lokaal werkt nauw samen met plaatselijke specialisten. Door het hele land is een netwerk opgebouwd. Zo komen regionale kwaliteitsproducten beschikbaar voor events of bedrijfsrestaurants. Het bedrijf heeft ook een app ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan. 

Op de Horecava-beurs wordt ook ingegaan op de groene uitdagingen waar de horeca voor staat: inspelen circulariteit, duurzame inkoop, water- en energiebesparing en gebruikmaken van duurzame(re) producten. Voor de meeste cateraars is dit al bekend terrein, duurzame catering lijkt inmiddels de standaard.

Reageer op dit artikel