nieuws

Cas Spijkers centraal in boek en dvd

Horeca

Driesterrenkok Cees Helder heeft in het Amsterdamse Amstel Hotel het eerste exemplaar van het nieuwe multimediaproduct ‘En Cas’ in ontvangst genomen. In het nieuwe boek met bijbehorende dvd staat de Nederlandse kookgrootheid Cas Spijkers centraal.

Cas Spijkers centraal in boek en dvd

Spijkers vormt voor veel topkoks van de huidige generatie dé inspiratiebron op culinaire gebied. Daarom besloten vorig jaar enkele chefs tijdens een diner de gulle Brabander te eren met een film en een boek. In de Franse champagnestreek rond Reims werd de film En Cas opgenomen met daarin rollen voor onder meer Jonnie Boer, Edwin Kats en natuurlijk Spijkers zelf.

Volgens initiatiefnemer Alwin Houwing van restaurant Linnen in Oisterwijk geven zowel de dvd als het boek een goed beeld van de werkwijze en filosofie van de huidige chefs. Daarnaast vertellen ze over hun relatie met Spijkers. Spijkers zelf geeft in het boek en op de dvd zijn visie over de hedendaagse keuken in ons land.

Tijdens de feestelijke uitreiking van het eerste boek waren alle hoofdrolspelers aanwezig, te weten: Cas Spijkers, Edwin Kats, Robert van Beckhoven, Ronald Tausch, Nico Boreas, Jonnie Boer en Alwin Houwing. Het boek met de bijbehorende dvd kost 49,50 euro en is te bestellen via www.en-cas.nl.

Reageer op dit artikel