nieuws

Pensioenfonds Horeca & Catering verhoogt pensioenen

Horeca 856

Het pensioenfonds verhoogt de opgebouwde pensioenen en pensioenuitkeringen met 0,2% voor werknemers die in de horeca en catering werken of hebben gewerkt. Dat betekent dat hun pensioenpotje een beetje groeit.

Pensioenfonds Horeca & Catering verhoogt pensioenen

Horecawerkgevers zijn verplicht zich aan te sluiten bij het Pensioenfonds Horeca & Catering. Medewerkers de horecabranche starten vanaf hun 21e jaar met het opbouwen van pensioen. KHN: ‘Het Pensioenfonds Horeca & Catering heeft in vergelijking met veel andere grotere en kleinere pensioenfondsen een hele redelijke financiële positie.’

Kleine indexering

De pensioenopbouw en de premie zullen de komende jaren niet veranderen. De dekkingsgraad is 113% en het fonds heeft zelfs per 1 januari 2019 een klein beetje kunnen indexeren. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter. Een dekkingsgraad van 113% betekent dat we voor iedere euro die we ooit aan pensioen moeten uitbetalen €1,13 aan bezittingen hebben staan.

Per 1 januari 2019 verhoogt het pensioenfonds de opgebouwde pensioenen en pensioenuitkeringen met 0,2% voor werknemers die in de horeca en catering werken of hebben gewerkt. Dat betekent dat hun pensioenpotje een beetje groeit.

Aanpassing

KHM: ‘Ons pensioenfonds heeft natuurlijk ook te maken met lagere rendementen en de effecten ervan op hun pensioenvermogen. Daarbij komt de lagere rente waarmee fondsen hun pensioenverplichtingen berekenen. De horeca pensioenregeling is daarom een aantal jaren terug al wat aangepast.’

Nederlandse economie

Horeca ondernemers willen stoppen vóór zestigste

2018 dreigt het Jaar van het pensioen te worden. In krantenkoppen duikt het P-woord steeds weer op. Volgens minister Wouter Koolmees dreigt er zelfs een oorlog tussen de generaties. Hoe hebben horecaondernemers hun pensioen eigenlijk geregeld? Maken zij zich zorgen over doorwerken tot je erbij neervalt? Of over een broodmager pensioentje? Waar stoppen zij hun zuurverdiende geld in om dat te voorkomen? Aandelen, bitcoins? Of toch gewoon in stenen? Misset Horeca trapt het jaar 2018 af met een onderzoek naar het pensioen voor horeca ondernemers. Lees hier het onderzoek.

Pensioenfonds Horeca en Cateringpensioen in de horeca

Wanneer 50 procent of meer van de totale loonsom van een bedrijf te maken heeft met horeca- en cateringactiviteiten, moet de ondernemer de pensioenregeling toepassen. Dit gebeurt door premie in te houden op het loon en een werkgeversbijdrage te betalen aan het pensioenfonds. De verplichte aansluiting geldt tot 2020. Daarna moet KHN bij het ministerie aantonen of

Met pensioen in de horeca

Voor 2018 verwachten het fonds dat 4.000 deelnemers met pensioen gaan. Van alle deelnemers die in 2018 een keuze heeft gemaakt, kiest 82 procent ervoor om het pensioen in te laten gaan op de AOW-datum. 7 procent kiest ervoor om het pensioen in te laten gaan op 68 jaar en 7 procent kiest ervoor om het pensioen in te laten gaan vóór de AOW-datum. De overige 4 procent kiest een afwijkende datum.

 

Reageer op dit artikel