nieuws

Hilton Den Haag haalt alle single-use plastic waterflesjes uit hotel

Hotel 729

Hilton Den Haag heeft alle single-use plastic waterflesjes uit het hele hotel gehaald. Zowel op de kamers als in de bar, het restaurant en de vergaderfaciliteiten zijn geen plastic waterflesjes meer te krijgen. In plaats daarvan is er in de lobby een watertap van Join the Pipe geplaatst en kunnen gasten die geen eigen hervulbare fles hebben, er één kopen voor twee euro. In de minibars op de kamers zijn de plastic flesjes vervangen voor glazen waterflessen.

Hilton Den Haag haalt alle single-use plastic waterflesjes uit hotel

Hilton The Hague wil hiermee het gebruik van plastic sterk terugdringen; deze verandering scheelt 3.000 plastic flesjes per maand. Vorig jaar stopte Hilton The Hague ook met het gebruik van plastic rietjes, daarmee is het milieu sindsdien al 30.000 plastic rietjes bespaard gebleven.

General manager Sjoerd Sybesma: ‘Hilton heeft wereldwijd onze impact op het milieu hoog op de prioriteitenlijst staan. We zijn constant op zoek naar manieren om zo duurzaam mogelijk te opereren. Hilton The Hague zit op een ‘plasticdieet’ waarmee we beetje bij beetje het plastic uit ons hotel verbannen. Denk groot, begin klein is mijn motto. Na het elimineren van de rietjes, hebben we nu dus ook alle single-use plastic waterflesjes uit het hele hotel gehaald. Met de watertap van Join the Pipe in de lobby kan iedereen heerlijk drinkwater tappen zonder plastic afval te creëren. Behalve dat wij met dit initiatief onze verantwoordelijk nemen, wil ik op deze manier ook meer bewustzijn over plasticgebruik verspreiden.’

Alles over duurzaam ondernemen

Alles over duurzaam ondernemen

Hilton Den Haag gaat zo nog een stapje verder dan het voornemen dat Hilton Worldwide eerder dit jaar uitte, om in de EMEA regio alle plastic waterflesjes van vergaderingen en evenementen te verwijderen en ook nergens meer plastic rietjes te gebruiken.

Ook Marriott kondigde deze zomer aan wereldwijd single-use plastics als rietjes en roerstaafjes uit alle 6500 hotels te bannen. En in Amsterdam opende DoubleTree by Hilton als pilot een volledig plasticvrije kamer, waar zelfs de stopcontacten van hout zijn en het tv-toestel werd vervangen door een schaakbord.

Reageer op dit artikel