nieuws

Zusje Tapas: vijf nieuwe locaties waaronder Rotterdam

Restaurant 4066

Restaurantketen Zusje – waar je avondvullend tapas kunt eten voor 28,80 euro– heeft er vijf familieleden bij. Eind oktober is Zusje Veenendaal geopend, op 9 november Zusje Arnhem aan het Willemsplein. Rotterdam, Woerden en Ede volgen in 2019.

Zusje Tapas: vijf nieuwe locaties waaronder Rotterdam
Zusje Zaltbommel

Restaurant ’t Zusje in Veenendaal is 26 oktober van start gegaan, gevolgd door Zusje Arnhem op 9 november. In 2019 volgen Rotterdam, Woerden en Ede. Zusje Rotterdam gaat medio februari of maart 2019 open, Zusje Woerden start medio maart 2019 en Zusje Ede staat gepland voor medio maart/april 2019.

In Rotterdam is formule-eigenaar Peter Smits al meerdere jaren bezig met een locatie voor Zusje tapas. In het magazine Zus & Zo kondigt hij de komst naar Rotterdam dan ook aan met de woorden: ‘Jaaaa. Het gaat dan toch gebeuren. Nog even geduld. Medio februari/maart 2019 is het ein-de-lijk zo ver.’ Naast het eigen magazine heeft Zusje Tapas ook een webshop en een app.

Zusje Tapas

Restaurantketen ’t Zusje is een concept waarbij gasten voor een vast bedrag (28,80) onbeperkt kleine (tapas)gerechten kunnen eten. Drankjes zijn niet bij deze prijs inbegrepen.  Er zijn zusjes in  onder meer Scheveningen (Kurhaus), Deventer, Doetinchem, Breda, Zaltbommel, Uden, Utrecht, Vlijmen, Raamsdonksveer, Apeldoorn, Bergen op Zoom en Nijmegen.

Zusje tapas

Zusje tapas

Peter Smits start Zusje

Eigenaar Peter Smits begon in 1998 met een broodjeszaak in Uden, dit werd later brasserie De Baronie en uiteindelijk De Baron. In 2004 zorgde een brand voor tijdelijke sluiting, tijd die Smits gebruikte om zijn concept te overpeinzen. Hij ontdekte dat gasten het soms lastig vonden uit de uitgebreide kaart te kiezen, dus ontwikkelde hij het tapasconcept: voor een vaste prijs onbeperkt kleine hapjes bestellen. Baron-nieuwe stijl sloeg zo goed aan dat de zaak al snel een ‘Zusje’ kreeg en daar zijn er nu ruim twintig van. De formule is inmiddels franchise.

De placemats van de gasten vormen bij Zusje Tapas de menukaart en per tafel is er sprake van één bestelstrookje. Dit strookje kan men rond laten gaan, waardoor interactie ontstaat tussen de gasten over het eten en wat te bestellen. De meeste locaties zijn in de weekenden al weken vooruit volgeboekt.

Zusje staat in de Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven en merken op plek 57. 


 

Reageer op dit artikel