Rick Blanken neemt Restaurant Ledeboer in Almelo over

Rick Blanken neemt Restaurant Ledeboer in Almelo over
Rick Blanken, fotograaf Marieke Dijkhof

Vanaf deze maand is Rick Blanken volledig eigenaar van restaurant Ledeboer in Almelo. Rick is al vanaf de oprichting in 2017 als chef en bedrijfsleider werkzaam bij restaurant Ledeboer. En vanaf 2020 samen met Richard van der Hoeven als mede-eigenaar.

Lars van Galen (tot 2020 mede-eigenaar) en Richard van den Hoeven hebben in 2017 Restaurant Ledeboer geopend. Rick Blanken: 'Ik ben sinds de opening chef-kok en bedrijfsleider. Samen met het team hebben wij Restaurant Ledeboer gebracht naar wat het nu is: een toprestaurant in Twente, hier zijn we heel trots op.'

'Ik kijk terug op een mooie periode waarin we een succesvol horecabedrijf hebben gerealiseerd. Ik wens Richard van den Hoeven heel veel succes toe in zijn verdere loopbaan. Het is nu tijd om mijn ambities verder voort te zetten. Ik wil bij restaurant Ledeboer onze gasten betaalbaar en culinair verrassen en zowel Almelo als regio Twente gastronomisch nog beter op de kaart zetten.' 

Restaurant Ledeboer

Ledeboer is sinds 2017 gevestigd in het oude bankgebouw van de Twentsche bank in het centrum van Almelo. Een half jaar na opening werd Ledeboer beloond met een Bib Gourmand. In 2020 nam het restaurant afscheid van zijn Bib Gourmand. Volgens eigenaar Richard van den Hoeven was deze vermelding van Michelin tijdens de coronacrisis niet vol te houden. In augustus 2020 werd Ledeboer lid van restaurantvereniging JRE.

Het interieur is modern en industrieel. In het statige pand bevindt zich een originele bankkluis uit 1909. Deze ruimte leent zich ook uitstekend voor een private dining of een vergadering.

Fine dining

Rick Blanken, fotograaf Marieke Dijkhof
Rick Blanken, fotograaf Marieke Dijkhof

Sinds dag één koken patron-cuisinier Rick Blanken en zijn team hier herkenbare, smaakvolle gerechten. 'Je komt bij restaurant Ledeboer voor een avondje uit, of dat nu is met vrienden, familie, zakenrelaties of gezellig met z’n tweeën. Laat je verassen, je bent van harte welkom!'

Het restaurant staat naast een notering in de gids van Michelin ook in Lekker en heeft 13,5 punten bij Gault&Millau.