nieuws

Terras Bootcamp-tips: Terraseten in een handomdraai

Café 2045

Eenvoudig terraseten op niveau, dat je lang kunt bewaren, maar dat je ook snel kunt upscalen als het ineens druk wordt. Kok en ondernemer Evert te Pas demonstreerde tijdens de Terras Bootcamp gerechten die met relatief weinig handelingen te bereiden zijn.

Terras Bootcamp-tips: Terraseten in een handomdraai

Terraseten moet snel te bereiden zijn, lang houdbaar en – als het snel druk wordt – eenvoudig te ‘upscalen’. Om bezoekers daarin te adviseren, gaf kok en ondernemer Evert te Pas namens Remia tips op de Terras Bootcamp 2018 met zijn workshop De Slimme Terraskaart.

Te Pas: ‘Simpele en goede gerechten zijn niet alleen handig voor snelheid en gemak. Het is ook handig als je je als bedrijf zijnde niet té afhankelijk wil zijn van je keukenbrigade. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk dat je snel kunt schakelen.’

Lees ook: Terrasgerechten waar je mee scoort

Tip 1: Avocado in de vriezer

Avocado is erg populair momenteel. Maar om ter plekke een avocado klaar te maken, dat vergt een paar handelingen’, aldus Te Pas. Als tip geeft de kok mee: bewaar ze in de vriezer. Hoe? Lepel ze uit, snij ze in plakjes, leg die tussen twee lagen huishoudfolie en sla ze plat. Te Pas: ‘En dan kan dat zo plat in de diepvries, neemt nauwelijks ruimte in beslag en doordat het zo dun is, ontdooit het snel.’

Lees ook: Dit zijn de terrasgerechten van 2018

Tip 2: Ceviche als ideaal terraseten

Terraseten Terras BootcampOvergewaaid uit Zuid-Amerika: ceviche. Vis gegaard in zuur. Te Pas: ‘Ideaal als terraseten, want het is lekker fris en lang houdbaar.’ Te Pas gebruikt zelf kabeljauw. ‘Maar andere soorten witvis kan ook. Snij de vis in dunne plakjes en marineer hem in limoensap en zest en maak het af met een Spaans pepertje. De vis gaart in het eigen sap en wordt lekker fris.’

Tip 3: Gamba’s op sissende planken

‘Zien doet eten’, luidt een bekend gezegde. Dat vindt Te Pas ook en hij gebruikt het voorbeeld van Gambas a la Plancha. ‘Gepelde en schoongemaakte gamba’s kun je per doos groot inkopen en in de vriezer bewaren. Ze zijn binnen vijf minuten ontdooid, dus dat gaat ook snel.’

Als serveertip zegt Te Pas: ‘Leg ze op van die stenen platen, die je voor €5 bij de Chinese groothandel kunt kopen. Zorg dat die Terraseten Terras Bootcamp 2018plaat goed heet is en bak de gamba’s aan één kant gaar. De tweede kant gebeurt op de plaat. Die plaat gaat weer op een houten plank zodat hij goed te dragen is. Gooi wat water op het bord, zodat het mooi gaat sissen en loop daarmee door je zaak. Zien doet eten, en dit is dan een absolute hardloper.’

 

 

 

D't zijn de meest ideale gerechten voor op het terras

D't zijn de meest ideale gerechten voor op het terras

Reageer op dit artikel