Roompot opent deuren van nieuwe park De Heihorsten

Roompot opent deuren van nieuwe park De Heihorsten

Roompot opent het nieuwe park De Heihorsten precies een jaar na de aankondiging van de komst van dit kleinschalige Brabantse park. De 19 vakantiewoningen zijn gebouwd volgens historische hoevestijl.

Roompot kondigde in juni 2020 de komst aan van een nieuw park in Someren en nu openen de deuren van dat park voor gasten. De Heihorsten ligt midden in de Brabantse natuur en is omgeven door heidevelden, vennen en bossen.

De Heihorsten is een kleinschalig park met 19 vakantiewoningen. Deze hebben een historische bouwstijl van rietgedekte hoeves en zijn voorzien van luxes als boxspringbedden en een ruim terras. De wellnessvilla’s hebben zelfs een stoomdouche en saunacabine.

Roompots groei

Roompot groeit gestaag, zeker sinds de overname door investeringsfonds KKR in 2020. Roompot werd in 1965 opgericht in Zeeland en heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot een toonaangevende aanbieder van vakantieparken in Europa. Het is de tweede grootste aanbieder van vakantieparken in Europa en marktleider in Nederland. In totaal heeft de groep meer dan 200 vakantielocaties in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje.

De groep is met KKR als nieuwe eigenaar op overnamepad. Vorig jaar al werd de kleine branchegenoot Qurios overgenomen en de afgelopen tijd stapten enkele parken over van Landal GreenParks naar Roompot, zoals een collectie Strandhuisjes in Julianadorp en De Veluwse Hoevegaerde in Putten. Eerder deze maand kondigde Roompot zelfs aan de grote concurrent Landal GreenParks in zijn geheel in te willen lijven.