Wéér een restaurant dat, na 46 jaar, stopt en inventaris veilt

Wéér een restaurant dat, na 46 jaar, stopt en inventaris veilt

Restaurant Haesje Claes heeft na 46 jaar de deuren gesloten. De complete inventaris van dit oer-Hollandse restaurant in het centrum van Amsterdam wordt daarom geveild via het online platform van BVA Auctions. Het restaurant sluit aan in een steeds langer wordende rij horecabedrijven die het niet langer redt.

Restaurant Haesje Claes nam 46 jaar lang een prominente plek in de Amsterdamse horeca in, maar nu zijn de deuren aan de Amsterdamse Spuistraat definitief gesloten. Alle klassieke meubels, nostalgische decoratiematerialen – als een sierlijke kroonluchter of glas-in-loodraam van Amsterdam –  en (wel moderne) horeca-apparaten gaan weg in een veiling van de complete inventaris.

Het restaurant zat gevestigd in zes historische panden, waarin vele oorspronkelijke architectonische kenmerken – zoals trappen, gangen en hallen – bewaard zijn gebleven. Vanwege de sluiting wordt de complete inventaris van Haesje Claes, inclusief antieke decoraties, in twee sessies geveild via het online platform van BVA Auctions. De eerste veiling sluit op 11 oktober en heeft maar liefst 395 kavels, de tweede veiling sluit op 13 oktober en heeft in totaal 240 kavels. 

Haesje Claes sluit aan in een gestaag groeiende rij horecabedrijven die, al dan niet door faillissement als gevolg van de corona-, energie- of personeelscrisis niet langer het hoofd boven water kunnen houden. 

Eerdere sluitingen met een veiling van de complete inventaris: 

JaarMaandBedrijfPlaats
2020juli -&MoshikAmsterdam
november -GaroedaDen Haag
2021februari -UrbanaZwolle
maart -GreenfieldsBaarn
juli -De BetuweTiel
Het MonumentAfsluitdijk
augustus -Fat AngelEindhoven
AlcazarPuttershoek
november -Mama KellyDen Haag
't VeerhuisWamel
De KroonOirschot
2022januari -Lands WelvarenSchermerhorn
't Groene WoudVught
februari -Bob's Party PalaceUitgeest
april -VandaagAmsterdam
VrijdagDeventer
mei -De KamerHeiloo
d'Oude ClipperEgmond aan Zee
juli -l'OperaAmsterdam
augustus -De HopbelSchijndel
BoathouseAlmere