AF&BM start zoektocht naar F&B Professional of the Year 2024

AF&BM start zoektocht naar F&B Professional of the Year 2024

Zoals elk jaar zoekt de AF&BM, een netwerk voor F&B-professionals, naar de beste F&B professional van het jaar. De inschrijving voor de verkiezing F&B Professional of the Year 2024 is open tot 9 december.

'Wij zijn op zoek naar dé F&B professional die onder de huidige uitdagende omstandigheden laat zien onvermoeibaar, creatief, gemotiveerd, wendbaar, ondernemend en loyaal aan de branche te zijn', zegt Aukje van Dongen, voorzitter van de AF&BM (Association of Food & Beverage Management). Dit netwerk voor F&B-professionals organiseert jaarlijks de verkiezing F&B Professional of the Year. 

De wedstrijd staat open voor iedereen die werkt in de hospitalitybranche, een beslissingsbevoegde positie heeft en verantwoordelijk is voor het aansturen van zijn of haar team. ‘Daarnaast is de F&B Professional steengoed in wat hij of zij doet, heeft een duidelijke visie, aantoonbare successen behaald en weet zijn of haar team dag in en dag uit weer te motiveren’,zegt Van Dongen. Je hoeft geen lid te zijn van de AF&BM om mee te doen aan deze wedstrijd. 

De verkiezing van de F&B Professional of the Year 2024 is de 13e editie van de wedstrijd. Dit zijn de winnaars tot nu toe: 

Dit zijn de winnaars tot nu toe:

2023 – Naomi Bormans
2022 – geen verkiezing
2021 – Mehrsa Ghadiri
2020 – Agnes Raggers
2019 – Lieke Weerdenburg
2018 – Ruth Engels
2017 – Maurice van Rossem
2016 – Eric Andersen
2015 – Bobby van Galen
2014 – Yuri Dries
2013 – Iris den Dekker
2012 – Reint van Rooij
2011 – Suzanne de Zwaan

Vanwege corona was de uitreiking van de winnaar van 2021 pas halverwege het jaar. Daarna is besloten voor 2022 geen nieuwe winnaar te kiezen en voor de F&B Professional of the Year 2023 weer naar de bekendmaking begin januari te gaan.

De inschrijving voor de verkiezing F&B Professional of the Year 2024 is open tot 9 december, aanmelden (van jezelf of een collega) kan met een mail aan info@afbm.nl. 

Verloop van de wedstrijd:

De F&B Professional of the Year Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een Food & Beverage professional die uitblinkt in wat hij of zij doet in de Hospitality Branche. De F&B Professional worden genomineerd door collega's of bekenden, waarna de organisatie een top 10 samenstelt die worden uitgenodigd de strijd aan te gaan en een motivatie in te leveren. Publiek en jury kunnen stemmen op deze top 10, waarna 3 finalisten overblijven. Deze top drie presenteert zich op de finaledag op hun eigen locatie aan de vakjury waarna deze een winnaar aanwijst.

Belangrijke data

  • t/m 9 december: inschrijving geopend. Uit de inschrijvingen komt een long list van alle genomineerden. 
  •  Van 10 december t/m 12 januari kan op alle genomineerden worden gestemd 
  • 12 januari: de top 3 wordt bekendgemaakt op de Horecava 
  • 19 Januari: de jury bezoekt de finalisten in hun eigen bedrijf 
  • 27 januari 2024: tijdens het AF&BM jaargala wordt de winnaar bekend gemaakt

De jury van de F&B Professional of the Year 2024 bestaat uit:

  • Maarten Wessels – Wessels Trainingen
  • Iris Kranenburg – Entree Magazine
  • Paul Sprakel – Hospitality Management
  • Demian van der Reijden – Misset Horeca
  • Maaike de Reuver – Food Inspiration

Over de AF&BM

Al 30 jaar is de AF&BM (Association of Food & Beverage Management) hét netwerk om professionals in het kader van Food & Beverage management verder te ontwikkelen en te inspireren. De AF&BM organiseert inspirerende bijeenkomsten en evenementen op bijzondere locaties door het gehele land.

De vereniging telt ruim honderd leden, twintig partners en diverse netwerkpartners. Jaarlijks organiseren ze vijf themabijeenkomsten met netwerkborrels, een Social event, een partnerdag en het jaargala met de verkiezing van de F&B Professional of the Year 2024.