blog

Na een fantastische zomer komt een fantastisch najaar

Café 769

W at was het een fantastische zomer. Meer dan drie maanden prachtig weer en mooie omzetten. De eerste tekenen van een overgang naar minder weer dienen zich aan, maar het is nog niet voorbij.

Na een fantastische zomer komt een fantastisch najaar

Als je denkt aan het het najaar in de horeca, denk je al gauw aan (najaars)bier. Misset Horeca besteedt deze maand veel aandacht aan bier. Steve Gammage, bierbrouwer van de Bronckhorster Brewing Company, vertelt bijvoorbeeld waarom zijn bieren internationaal in de prijzen vallen.

Ook twee interviews met gerenommeerde bierspecialisten. Met al zijn initiatieven en posities is Henri Reuchlin een toonaangevend gezicht in de bierwereld. De Dutch Beer Challenge, De Week van het Nederlandse Bier en opleiding Stibon varen wel op de golf van populariteit van bier in ons land. Na bijna 45 jaar is er per 1 september een einde gekomen aan de werkzame carrière van Will Bellemakers bij Bavaria. De brouwerij die op de rand van zijn pensionering werd omgedoopt in Swinkels Family Brewers. De drijvende kracht achter Bavaria’s Beer Academy blikt nog één keer terug op een leven in de brouwerij.

Voor de vijfde keer organiseert Misset Horeca haar regionale bierkaart-wedstrijd en ditmaal staat Noord-Brabant centraal. Alle brouwerijen die zich op Noord-Brabants grondgebied bevinden mogen meedoen en maximaal twee bieren insturen. Die worden zaterdag 27 oktober door een deskundige jury blind geproefd bij café Bar Le Duc in ‘s-Hertogenbosch.

Een goede manier om inspiratie op te doen voor het nieuwe seizoen is een bezoekje aan Gastvrij Rotterdam, 17 tot en met 19 september in Ahoy Rotterdam. De vakbeurs heeft zich bewezen als hoogstaand gastronomisch platform voor de horecabranche. Ahoy staat drie dagen in het teken van culinaire hoogstandjes, innovatieve producten en oplossingen voor food en non-food. Misset Horeca en Misset Hotel staan er ook. U bent welkom voor een hapje en een drankje op het Hotel Collectief. 

Reageer op dit artikel