Restaurant dat vorig jaar Michelinster verloor sluit voorgoed de deuren

Restaurant dat vorig jaar Michelinster verloor sluit voorgoed de deuren

En weer sluit een restaurant dat een vermelding heeft bij Michelin, de deuren voorgoed. Sterker: tot 2022 had dit restaurant een ster. En nu trekt eigenaar Marco van Bergen per 1 januari 2024 definitief de stekker uit restaurant Oonivoo in Uden, dat zeven jaar heeft bestaan.

‘Het is tijd voor een nieuwe fase', laten Marco van Bergen en zijn team in een bericht op Instagram over de beslissing dat zijn restaurant Oonivoo in Uden definitief sluit. ‘Na een prachtig gastronomisch avontuur, delen we mede dat wij helaas gaan stoppen met ons restaurant op 1 januari 2024.’ 

Oonivoo opende halverwege 2017, nadat Van Bergen begin 2016 restaurant 't Raadhuis in Uden had overgenomen en verbouwd. Hij had al een wijnhandel met de naam Oonivoo, en ook zijn restaurant kreeg die naam. Eind 2018 kreeg het restaurant, 16 maanden na opening, al de eerste ster. In mei 2022 verloor Oonivoo de ster weer, na een wisseling van chefkok. 

‘We kunnen niet voldoende benadrukken hoe trots we zijn op wat we in 8 jaar hebben bereikt', zegt het team van Oonivoo nu. 'Naast vele mooie momenten en hoogtepunten waren er ook tegenslagen. Dat hoort nu eenmaal bij ondernemen. We hebben onze nek uitgestoken, prachtige ervaringen opgedaan. Maar natuurlijk doet het afscheid ook pijn. We waren liever doorgegaan. We weten nooit wat de toekomst brengt, maar voorlopig houdt ons avontuur in de horeca op. ’ 

En dus sluit het restaurant per 1 januari 2024 de deuren. De naam Oonivoo verdwijnt nog niet geheel uit Uden, want Van Bergen gaat door met zijn wijnwinkel Oonivoo Wines & More, die hij twee jaar geleden tegenover het restaurant opende. 

Michelinzaken die sluiten 

Oonivoo sluit aan in een steeds langer wordende rij restaurants die, al dan niet met ster, een vermelding hadden bij Michelin op het moment van sluiten.